Jotun Demidekk Beits Ervaringen en Gebruik

Onze Jotun Demidekk beits ervaringen. Jotun Demidekk beits wordt gebruikt in diverse varianten, ontwikkeld als beits voor hout. De hoge kwaliteit en de verschillende mogelijkheden maken van Demidekk de meest veelzijdige en populaire productlijn van Jotun. Bij Hout Coatings hebben we al vele jaren ervaring met deze beits. Hieronder leest u meer over onze ervaringen met deze beits.


Soorten Jotun Demidekk

De beits is bedoeld voor buitengebruik. Het product van de Noorse fabrikant Jotun biedt u als bezitter van een houten huis of andere houtbouwconstructie tal van voordelen. Er zijn zes versies Demidekk:

 

Jotun Demidekk beits gebruik?

De zes versies van Jotun Demidekk beits zijn geschikt voor:

 • Houten gevels: Ultimate Täckfärg, Ultimate Helmatt
 • Dakgootconstructies: Ultimate Täckfärg, Ultimate Helmatt
 • Dakkapellen: Ultimate Täckfärg, Ultimate Helmatt
 • Overstekken: Ultimate Täckfärg, Ultimate Helmatt
 • Rabatdelen: Ultimate Täckfärg, Ultimate Helmatt
 • Houtskeletbouw: Ultimate Täckfärg, Ultimate Helmatt
 • Houtstapelbouw: Ultimate Täckfärg, Ultimate Helmatt
 • Ramen, deuren, kozijnen: Ultimate Vindu, Oljetäckfärg
 • Meubels: Ultimate Vindu, Oljetäckfärg, Terrasslasyr
 • Steigerhout: Ultimate Vindu, Oljetäckfärg
 • Terrasvloeren: Terrasslasyr
 • Schuttingen: Terrasslasyr
 • Grondlaag voor hout (primer): Oljetäckfärg
 • Grof gezaagd hout buiten: Strukturlasyr


Jotun Demidekk beits voordelen

 1. Jotun Demidekk beits impregneert zeer goed in het oppervlak en geeft hierdoor een buitengewoon goede hechting. De combinatie van hoge kwaliteit bindmiddelen staat tevens garant voor een buitengewoon weerbestendige film.
 2. Het is, in elke versie, onderhoudsarme beits met een langdurig glansbehoud, tot wel twaalf jaar voor de Ultimate-varianten.
 3. Omdat Jotun Demidekk beits waterdamp doorlaat, blijft de vochtigheid van het hout binnen aanvaardbare grenzen.
 4. Beits zoals de Demidekk Ultimate-producten is elastisch, zoals vakmensen dit noemen. Krimp of uitzetting door schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid vormen daardoor geen enkel probleem. De beits laag zal er niet door barsten.
 5. Het hout wordt met deze producten sterk beschermd tegen UV-stralen en andere weersinvloeden. Of het nu warm is of vriest, uw houten huis kan er tegen.
 6. De droogtijd is kort. Al na circa twee uur kan er veelal een tweede laag worden aangebracht, al moet u wel even controleren of de eerste laag ook echt droog is.
 7. Wie Jotun Demidekk beits gebruikt bespaart feitelijk op onderhoud. De kwaliteit is zo goed dat er minder gebeitst hoeft te worden. Dit compenseert de relatief hoge aanschafprijs.
 8. De beits kan in duizenden kleuren worden aangemaakt; u kunt uw houten huis elke gewenste kleur geven en voor talloze tintverschillen kiezen, mocht u dat willen.
 9. Omdat de Jotun Demidekk beits watergedragen is en oplosmiddelarm, doet u ook het milieu een plezier door voor Demidekk te kiezen.
 10. Hoewel speciaal ontwikkeld voor houten huizen en ander houtwerk, kunnen veel Jotun Demidekk producten ook worden toegepast op steenachtige ondergronden.
 11. Vertrouw op professionals: Jotun Demidekk is al vele malen als beste beits gekozen in de gezaghebbende tests van de Zweedse verzekeraar Folksam.


Welke beitskleuren leverbaar?

Vrijwel elke kleur is mogelijk. U kunt kiezen uit RAL- en NCS-kleuren, of u gebruikt de Jotun Demidekk-kleurenkaarten. Maak hieronder uw keuze:


Kwaliteit en ervaring

Bel voor houtverf of beits

Jotun Demidekk beits is te vinden in meerdere soorten. Ze hebben één ding gemeen: kwaliteit. Demidekk geldt al meer dan veertig jaar als de nummer 1 op het gebied van houtbescherming. Dit wordt onderstreept door kopposities in meerdere gezaghebbende tests. Hout Coatings kan de beits van de Demidekk-lijn dan ook van harte aanraden aan iedereen met een houten huis of houten object. 

Persoonlijk advies nodig? Bel +31 (0)6 47 55 18 26. Of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier van Hout Coatings.