Douglas Hout Beitsen

Douglas hout beitsen met semi-transparante houtbeits is een prima manier om het hout te verfraaien en langdurig te beschermen. Geen overbodige luxe, want douglashout is vrij zacht en gaat onbehandeld meestal maar 10 tot 15 jaar mee. In die periode vergrijst het als het onbehandeld wordt gelaten. Dat vergrijzen gaat heel snel. Maar u kunt daar wat doen door te beitsen. Welke producten moet u gebruiken en waarop moet u letten?

Waarmee douglas hout beitsen

De bestverkochte beitsen voor douglas zijn Jotun Demidekk Strukturlasyr en Drywood Woodstain VV. Het zijn allebei producten op waterbasis met een zijdeglans afwerking. Ze zijn leverbaar in diverse kleuren.

  • Jotun Trebitt Oljebeis is extreem duurzaam en gaat tot acht jaar mee. Onderhoud van douglas hout wordt zo erg gemakkelijk.
  • Drywood Woodstain VV heeft als bijkomende eigenschap dat dit product sterk impregneren kwaliteiten heeft. Gebruik buiten alleen de semi-transparante versie. De transparante Woodstain VV is alleen voor binnen.

Een alternatief is Jotun Demidekk Terrasslasyr. Deze geeft een matte afwerking en wordt veel toegepast op veranda’s, terrassen en trappen.

Onze werkwijzer Douglas beitsen - Transparant vertelt stap voor stap hoe u het beitsen aanpakt.

Wilt u al onze Douglas beitsen artikelen lezen klik dan hier: Douglas beitsen - Overzicht

Impregneer het hout (als dat nog niet gedaan is)

Door douglas hout voor het beitsen vooraf te impregneren met een impregneermiddel als Jotun Visir Oljegrunnig Klar, maakt u het hout weerbaarder tegen houtrot en schimmel. Een impregneermiddel dringt diep in het hout en bindt losse houtvezels. Het is een geschikte primer of grondverf voor een transparante of dekkende beits.

Maar let op. Nieuw hout wordt vaak geïmpregneerd geleverd. Dan is impregneren dus niet nodig. Informeer bij de leverancier als u twijfelt of dit in de fabriek gebeurd is. Ook als u Jotun Demidekk Terrasslasyr gebruikt, is impregneren overbodig, vanwege de impregnerende kwaliteiten van dit product. Een impregneermiddel kan echter ook op ouder houtwerk worden toegepast.

Douglas hout onderhouden

Houtverf of beits bestellen?

Onderhoud is een belangrijk punt bij douglas. Een keer beitsen is een prima oplossing, maar niet voor eeuwig. U moet de behandeling van douglas hout regelmatig herhalen. Dan kan het hout tientallen jaren mee. Hoe vaak u moet beitsen, ligt aan het product. Kiest u voor de kwaliteitsbeits van Jotun, hebt u meestal te maken met onderhoudsintervallen van zes tot acht jaar.

Meer weten over douglas hout?

Hout Coatings heeft de deskundigheid om problemen te voorkomen die u wellicht ontgaan. Wij adviseren u graag over de juiste producten en de beste werkwijze.

Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.