Red cedar planken verven

Red cedar planken verven: waarom zou je dat doen? Veel mensen stellen die vraag. Het antwoord is volmondig ja. Western red cedar planken zijn afkomstig van ceder, een bijzonder duurzame houtsoort die veel wordt toegepast als gevelbekleding. Nogal wat houten huizen danken hun fraaie uiterlijk aan dit cederhout. Karakteristiek voor red cedar is dat het hout op een natuurlijke manier vergrijst, wat op den duur een chique uitstraling geeft, maar planken van western red cedar verven kan ook.

Red cedar planken zijn voorgezaagd te koop in diverse afmetingen. U vindt ze bij de houthandel en ook online kunt u cederhout bestellen. Het monteren doet u met roestvaste gegroefde spijkers en schroeven. Gebruik kwaliteitsgereedschap en ga voorzichtig te werk, want ceder is zacht. Een schroef gaat er gemakkelijker in dan bij veel ander hout. Dit type hout is ook eenvoudig te lijmen.

Het is duurzaam hout. Insecten,  houtrot en red cedar schimmel krijgen weinig kans. Mede daarom is het ook zo populair. Het van oorsprong Amerikaanse western red cedar wordt zonder te impregneren naar Europa verscheept, gewoon omdat dit kan. Met ander gezaagd hout moet je dit niet proberen.

Red cedar is, ondanks de naam, niet alleen rood. Het komt in meerdere kleurschakeringen voor, van lichtgeel tot chocoladebruin.

 

Waarom planken van western red cedar verven

Western red cedar verven is geen must. Toch wordt het aangeraden. In ons deel van Europa hebben we veel last van weer en wind. Dit is van invloed op het hout. De natuurlijke vergrijzing gaat niet gelijkmatig door alle klimaatinvloeden. Dit heeft tot gevolg dat lichtgrijze en donkergrijze plekken elkaar afwisselen op de gevelbekleding als er niet geverfd wordt. Door ceder te verven kan een gelijkmatig geheel worden gemaakt, wat prettig oogt. Bovendien krijgt het hout zo extra bescherming en kunt u de kleur kiezen die u het mooist vindt. Houtverf voor ceder is in duizenden tinten te koop. Het hout is gemakkelijk te behandelen.

Wilt u uw western red cedar planken verven, nodigen we u uit om ons te bellen. We geven gratis en persoonlijk advies over verf en hout.