Advies over Beitsen of Hout Verven.

Advies over Beitsen of Hout Verven. Goed verfadvies is essentieel.  Door verschillen in ondergrond en bouwstijl is een gedegen verfkeuze en een deskundige afweging belangrijk. Hout is kwetsbaar voor invloeden van buiten. Houtverf en Beitsen zijn een van de beste manier om hout langdurig te beschermen. Maar de juiste houtverf of beits kiezen is essentieel. Door een onjuist verfsysteem te gebruiken kunnen op den duur grote problemen ontstaan. 

Met goed verfadvies voorkomt u slechte dekking, vochtproblemen, scheuren en barsten in het hout, Snel kleurverlies, houtrot, kostbare reparaties. 


Hout Coatings, uw specialist

Hout Coatings is al meer dan tien jaar één van de leidende online verfspecialisten. Wij leveren houtverf en beits voor houten woningen, Zweedse huizen, Finse blokhutten, houten chalets, houten garages, carports, schuttingen, tuinhout en nog veel meer.

Ook voordat Hout Coatings online actief werd, waren wij al professioneel bezig met het verduurzamen van hout. Het heeft ons geleerd welke producten echt goed zijn, en hoe een schilderklus moet worden aangepakt. Door de jaren heen hebben we zo tal van grote en kleine projecten begeleid. Kijk hier voor referenties.

Verfadvies met Scandinavische inspiratie

In de Scandinavische landen is houtbouw een eeuwenoude traditie die nog altijd wordt voortgezet. De kennis over houtverf is er enorm. Bij Hout Coatings kiezen we veelal voor de hybride verf van het Noorse Jotun verf, die de beste bescherming biedt. Jotun heeft een buitengewoon veelzijdig assortiment houtverfproducten, allemaal getest onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden. We kennen het bedrijf, want we zijn er zelf op bezoek geweest. Wat perfect is voor Noors klimaat, is al helemaal geschikt voor Nederland.

Ook uit Nederland komt tegenwoordig bijzonder sterke houtverf en beits, bijvoorbeeld van het merk Drywood / Teknos. In de bouwwereld is het al lang een begrip. Nu komt Drywood ook met succes naar de consument. Wij kennen hun producten intussen goed en zijn onder de indruk van de scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

De merken waarvoor we kiezen, kenmerken zich door bewezen kwaliteit, technologische voorsprong en jaren ervaring. Merken als Jotun, Drywood, Trestjerner en Uula kunt u op aan. We leveren ze ook direct uit voorraad.

 

Bel voor houtverf en beits advies

Persoonlijk en vrijblijvend advies

De verschillende ondergronden, de gewenste kleurstellingen, kamers op het noorden of het zuiden en het directe zonlicht zijn allemaal variaties die uw verfkeuze mede dienen te bepalen. Ook is het zinvol te weten of hout al eerder geschilderd is, en waarmee.

Bij ons verfadvies houden we ook rekening tussen buiten en binnen hout behandelen. Het buitenwerk staat aan zwaardere invloeden bloot dan het binnenwerk. Maar ook binnen heeft u te maken met temperatuurschommelingen en een wisselende vochtigheidsgraad. 

Met die gegevens bij de hand kunnen wij u persoonlijk adviseren. En als u ook vertelt hoe groot het oppervlak is dat u wilt verven, berekenen wij voor u hoeveel liters. Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.