Advies over (semi) Transparant Beitsen of Dekkend Beitsen.

Advies over (semi) transparant beitsen of dekkend beitsen. Goed beitsadvies is essentieel. Door verschillen in ondergrond en bouwstijl is een gedegen beitskeuze en een deskundige afweging belangrijk. Hout is kwetsbaar voor invloeden van buiten. Beits is een van de beste manier om hout langdurig te beschermen. Maar de juiste beits kiezen is essentieel. Door een onjuist beits systeem te gebruiken kunnen op den duur grote problemen ontstaan. 

Met goed beits advies voorkomt u slechte dekking, vochtproblemen, scheuren en barsten in het hout, Snel kleurverlies, houtrot, kostbare reparaties. 


Hout Coatings, uw beits specialist

Hout Coatings is al meer dan tien jaar één van de leidende online beits specialisten. Wij leveren beits voor houten woningen, Zweedse huizen, Finse blokhutten, houten chalets, houten garages, carports, schuttingen, tuinhout en nog veel meer.

Ook voordat Hout Coatings online actief werd, waren wij al professioneel bezig met het verduurzamen van hout. Het heeft ons geleerd welke producten echt goed zijn, en hoe een klus moet worden aangepakt. Door de jaren heen hebben we zo tal van grote en kleine projecten begeleid. Kijk hier voor referenties.

Beitsadvies met Scandinavische inspiratie

In de Scandinavische landen is houtbouw een eeuwenoude traditie die nog altijd wordt voortgezet. De kennis over beits is er enorm. Bij Hout Coatings kiezen we veelal voor de hybride beits van het Noorse Jotun verf, die de beste bescherming biedt. Jotun heeft een buitengewoon veelzijdig assortiment beits producten, allemaal getest onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden. We kennen het bedrijf, want we zijn er zelf op bezoek geweest. Wat perfect is voor Noors klimaat, is al helemaal geschikt voor Nederland.

Ook uit Nederland komt tegenwoordig bijzonder sterke beits, bijvoorbeeld van het merk Drywood / Teknos. In de bouwwereld is het al lang een begrip. Nu komt Drywood ook met succes naar de consument. Wij kennen hun producten intussen goed en zijn onder de indruk van de scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

De merken waarvoor we kiezen, kenmerken zich door bewezen kwaliteit, technologische voorsprong en jaren ervaring. Merken als Jotun, Drywood, Trestjerner kunt u op aan. We leveren ze ook direct uit voorraad.

 

Bel voor houtverf en beits advies

Persoonlijk en vrijblijvend advies

De verschillende ondergronden, de gewenste kleurstellingen, kamers op het noorden of het zuiden en het directe zonlicht zijn allemaal variaties die uw beits keuze mede dienen te bepalen. Ook is het zinvol te weten of hout al eerder gebeitst is, en waarmee.

Bij ons beits advies houden we ook rekening tussen buiten en binnen hout behandelen. Het buitenwerk staat aan zwaardere invloeden bloot dan het binnenwerk. Maar ook binnen heeft u te maken met temperatuurschommelingen en een wisselende vochtigheidsgraad. 

Met die gegevens bij de hand kunnen wij u persoonlijk adviseren. En als u ook vertelt hoe groot het oppervlak is dat u wilt beitsen, berekenen wij voor u hoeveel liters. Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.