Verkeerde beits kleuren voorkomen

Beits kleuren kiezen is niet eenvoudig. Maar nog moeilijker is het kiezen van een kleur voor niet-dekkende beits. Voorkom teleurstellingen! Hieronder leest u waaraan u moet denken.

Oorzaak van verkeerde beits kleuren

Het komt geregeld voor dat mensen een kleur kiezen voor transparante beits en teleurgesteld zijn als ze de beits aanbrengen. Ineens ziet het hout er veel lichter of juist donkerder uit dan verwacht. Is het wel de goede kleur? In de pot zit wel degelijk de gekozen kleur. Maar hoe kan het hout er dan toch anders uitzien? De reden is simpel: transparante, dus niet-dekkende beits laat de kleur van het hout door. Het resultaat is dus altijd een mengvorm van de houtkleur en de beits kleuren.

Risico’s verkeerde beits kleuren

Een ander resultaat krijgen dan verwacht is natuurlijk niet leuk. Het hout wordt er misschien lelijker van en u bent misschien geneigd opnieuw over te beitsen. Dat brengt veel tijd, geld en gedoe met zich mee. Dat kunt u zich allemaal besparen. Wie meteen de goede kleur aanbrengt, kan het hout vele jaren zorgeloos en zonder bijkomende kosten gebruiken.

Verkeerde kleur beits voorkomen

Verkeerde beits kleuren voorkomen

  • Realiseren dat de kleur van hout mee bepaalt hoe de beits uitpakt, is een eerste stap. Denk eraan als u kleuren gaat uitzoeken. Een gemiddeld paarse beits zal bijvoorbeeld op een nagenoeg blanke ondergrond nogal roze uitvallen. Kies in dit voorbeeld beter voor de meest donkere tint paars als u gewoon paars wilt.
  • Iets anders wat meespeelt, is het aantal lagen beits. Hoe meer lagen u aanbrengt, hoe dieper de kleur. Bij sommige beitsen is één laag op zich voldoende om het hout te beschermen. Brengt u echter twee of drie lagen aan, zal de kleur veel dichter bij het voorbeeld op de kleurenkaart uitkomen. Om esthetische redenen kan een extra laag dus voordelen hebben.
  • Daarnaast is het verstandig om advies in te winnen. Bij Hout Coatings hebben we veel ervaring met hout beitsen. Onze producten zijn in ontelbaar veel transparante kleuren verkrijgbaar (zie onze beitskleuren). Twijfelt u over de kleur, bel of whatsapp ons dan.
  • Een andere optie is dekkend beitsen. U kunt het hout dan helemaal de kleur geven die u wenst. Nadeel is wel dat u van de ondergrond dan niets meer ziet, of enkel de houtnerf.

Bel ons voor persoonlijk advies

Elke situatie is anders, weten we uit ervaring. Hebt u nog vragen over het kiezen van de juiste beits kleuren voor uw houten huis? Of voor een deur, kozijn, veranda, schutting of carport? U bent aan het juiste adres.

Hout Coatings heeft jaren ervaring met hout, beits, impregneer, en is een van de langst actieve online winkels in het Nederlands taalgebied. Profiteer van onze kennis en bel of mail voor persoonlijk en gericht advies. Onze adviezen zijn altijd gratis en vrijblijvend.