Houten Huis Kopen - Welke Houtverf of Beits

Wilt u een houten huis kopen? Dan bent u waarschijnlijk gevallen voor de charmes van hout. Een houten huis kopen betekent óók nadenken over de benodigde houtverf en het verven zelf. Verf is een uiterst belangrijke component in het behoud van uw woongenot. Wie slechte verf gebruikt, heeft al snel een lelijk huis en moet opnieuw schilderen. De charme van een houten huis hangt dan ook deels af van de houtverf.


Controleer de staat van het hout

Het type van de constructie speelt eveneens een rol. Bij de zogenaamde "omgekeerde stapelbouw" – dit wil zeggen, met spouw en afwerking aan de buitenkant - kan die buitenkant nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Dit in tegenstelling tot bij de meer traditionele stapelbouwstijl, waar de balken aan de buitenzijde liggen. U zou uw aanstaande houten huis altijd eerst moeten laten checken door een gespecialiseerd bedrijf. Zo'n bedrijf zoekt naar verborgen gebreken, doet vocht- en kleurmetingen en denkt mee over reparaties.

Hout Coatings kan u adviseren over de benodigde houtverf. Bedenk dat een houtstapelbouwwoning gedragen wordt door de balken. De balken of logs moeten dus altijd in goede staat verkeren.


Houten huis kopen? Kies de beste houtverf!

Een houten huis dat kaal is, is vaak makkelijker te schilderen dan een houten woning met een oude verflaag. Als het reeds geschilderd is is het zeker van belang om even te checken of er zomaar over geschilderd kan worden en of je het niet eerst moet voorbehandelen. Het is vaak nodig om de oude verflagen weg te halen.

Jotun Demidekk Ultimate is de beste houtverf voor uw houten huis of ander houten bouwproject. De houtverf is vochtregulerend (dat wil zeggen ademend). Het resultaat blijft elastisch, wat van belang is bij eventuele kleine bewegingen in de ondergrond. De houtverf is eenvoudig te verwerken, ook qua kleuren, wat ook de doe-het-zelver veel mogelijkheden biedt. Het glansbehoud is twaalf jaar bij een zeer goede UV-bescherming. Het onderhoud is dus gering.

Voor een vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.