Houten huis kopen? Vraag ons voor een inspectie!

Wilt u een houten huis kopen? Dan is het belangrijk de toestand van het hout te onderzoeken. Wij doen inspecties van houten logbouw, en geven advies voor het juiste onderhoud van uw houten woning.

Tegenwoordig is het voor een leek moeilijk tussen de vele beits merken en beits soorten. Er is dekkende beits, dampopen beits, watergedragen beits of juist niet... Wat is duurzaam en geschikt voor logbouw? Die vraag beantwoorden wordt steeds lastiger. Maar het is wel noodzakelijk als je een houten huis koopt, zeker als het een wat oudere logbouwwoning is, maar ook bij nieuwe houten huizen. Bedenk dat een houtstapelbouwwoning gedragen wordt door de balken. De balken of logs moeten dus altijd in goede staat verkeren.

Advies over onderhoud houten huis

Welke kennis is nodig voor een afgewogen advies?

  • bouwkundige kennis over hoe dit soort woningen worden gebouwd.
  • specialistische kennis over logbouw en houtskeletbouw.
  • kennis over alle A-merken beits.
  • kennis over het toepassen van beits, en repareren van hout.

Een gewoon keuringsbedrijf voor huizen weet vaak weinig over de eigenschappen van logbouw en houtskeletbouw, en kijkt alleen naar algemene zaken. Een eenduidig verfadvies of onderhoudsplan zult u daarvan niet krijgen.

Een inspectie door Hout Coatings neemt u dan ook veel zorgen uit handen. Wij hebben jaren ervaring met het onderzoeken van houtbouw.

Houten huis inspectie

Hoe wij uw houten huis inspecteren

Tijdens een inspectie starten we met een vochtmeting op de logs en andere plaatsen waar vocht een probleem kan zijn. Zijn er problemen, kijken we naar de oorzaak. Zo kan er iets mis zijn met de kozijnen of het kitwerk. We kijken hoe de loodslabben liggen en of de oortjes van de log goed zijn afgewerkt. We proberen ook te achterhalen welk type beits er eerder is gebruikt. Soms is een verkeerde beits soort de oorzaak van schade aan een houten huis.

We doen een inspectie niet alleen aan de gevel, maar ook binnenshuis. Misschien klemmen er nog deuren en kozijnen en moet het huis nog bijgesteld worden.

Hout Coatings geeft deskundig advies en kan met u een stappenplan opstellen om het houten huis in perfecte staat te krijgen. Wij vertellen hoe u eventuele schade moet verhelpen, en met welke producten u het hout terug tot leven brengt. Zo heeft u lang plezier van uw aankoop en kunt u zorgeloos wonen.

 

Houtverf of beits bestellen?

Meer weten?

Hebt u weinig of geen ervaring met logbouw, houtskeletbouw, beits en het beitsen van uw hout, dan raden we u aan onze hulp in te roepen. Hout Coatings heeft de deskundigheid om problemen te voorkomen die u wellicht ontgaan.

Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.