Houten huis bouwen? Denk aan onderhoud!

Een houten huis bouwen is een hele onderneming. Hout stelt zijn eigen voorwaarden. Het is duurzaam, heeft een grote mechanische sterkte, en moet ook goed beschermd worden. Dit vraagt onderhoud, op een andere manier dan een bakstenen huis. Het onderhoud van een houten huis kost geld, tijd en moeite. Goed advies is dan erg belangrijk.

Gaat u een houten woning bouwen, raden we daarom aan een inspectie te laten uitvoeren. Of zelfs al vooraf met ons te praten over het onderhoud. Hout Coatings gaat met u open en eerlijk in gesprek, zodat u achteraf niet voor kwalijke verrassingen komt te staan.

Houten huis onderhoud

Hout is sterk, maar ook kwetsbaar. De juiste beits levert daarom een wezenlijke bijdrage aan de duurzaamheid van uw houten woning. Maar het slokt een flink deel van uw bouw- en onderhoudsbudget op. Weten welke beits geschikt is, kan veel schelen. Hout Coatings heeft alle kennis hierover in huis en kan u passend advies geven.

Houten huizen worden veelal als bouwpakketten verkocht. Het zijn volwaardige huizen waarin comfortabel gewoond kan worden, maar die ook naar wens van de klant kunnen worden ingedeeld. Ondanks dat Nederland geen traditie heeft op het gebied van houten woningen, is er een groot aantal bedrijven dat zich in houtbouw heeft gespecialiseerd en uitstekende kwaliteit biedt.

De plaatselijke omstandigheden kunnen echter grote invloed hebben op uw houten woning, schuur of carport. Een huis op de Waddeneilanden, een tuinhuis in Zuid-Limburg of een strandhuis aan de Zeeuwse kust: onderhoud van het hout verschilt al naar gelang de omgeving waarin het bouwwerk is geplaatst. Ook de oriëntatie van de gevel speelt een rol. Daarnaast is de bouwstijl van invloed. Gaat het om houtstapelbouw, logbouw of houtskeletbouw? Wie een houten huis koopt, kent de verschillen vaak niet.

Houten huis bouwen

Inspectie van houten huizen

Bij de keuze van de beits is kennis van de bouwstijl belangrijk. Hout Coatings voert daarom op verzoek inspecties uit. We bekijken dan uw woning, doen metingen, beoordelen de staat van het hout en sporen eventuele problemen op. We kijken desgewenst ook naar houten schuren, schuttingen en veranda's. Daarna krijgt u gedetailleerd advies over het juiste onderhoud.

De is bepalend voor het voorkomen van mankementen aan uw houten huis op lange termijn. Ook is een goede beits doorslaggevend in het aanzien van uw houten huis. Verf bepaalt zo mede de waarde van een woning bij verkoop. Een houten huis dat in perfecte staat is, zorgt tevens voor een gezond en behaaglijk binnenklimaat.

Het is dus essentieel dat uw houtbouw in perfecte staat staat blijft. Te vaak is beits de sluitpost van de begroting. Door op dit gebied de verkeerde beslissingen te nemen, kunt u later voor hoge kosten komen te staan.

 

Houtverf of beits bestellen?

Meer weten?

Hebt u weinig of geen ervaring met logbouw, houtskeletbouw, beits en het beitsen van uw hout, dan raden we u aan onze hulp in te roepen. Wie pas over schilderen nadenkt nadat het huis is opgeleverd en niet goed is voorbereid, heeft wezenlijke stappen gemist. Hout Coatings heeft de deskundigheid om problemen te voorkomen die u wellicht ontgaan.

Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.