Accoya Hout Dekkend Beitsen

Accoya hout dekkend beitsen met dekkende beits is de perfecte manier om het hout te verfraaien. Accoya zien we veel als gevelbekleding. Een met beits behandelde accoya gevel ziet er vele malen mooier uit dan een onbehandelde. Hier vertellen we met welke producten u accoya hout kunt beitsen.

De beste dekkende beits voor accoya

  • Voor ramen en deuren raden we Jotun Demidekk Infinity aan, vroeger bekend als Ultimate Vindu. Dit is een dekkende beits op waterbasis die in alle kleuren geleverd kan worden.
  • Voor grotere oppervlakken is de meest duurzame dekkende beits de befaamde Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg. Hiermee bereikt u een onderhoudsarme periode tot 12 jaar.
  • Een sterk alternatief is Drywood Hout Nova, een hybride zijdeglans beits van Nederlandse makelij die de concurrentie met beroemde merken moeiteloos aan kan.

Volg altijd onze werkwijzer accoya hout dekkend beitsen.

Accoya hout beitsen in alle beitskleuren

Accoya is een bijzonder sterke houtsoort. De fabrikant stelt dat het hout 25 tot 50 jaar mee kan, zónder beits. Onbehandeld is accoya heel licht van kleur. Door dekkende beits te gebruiken kunt u het hout elke kleur geven die u maar wilt. De producten in ons assortiment worden op maat van elke bestelling op kleur gemaakt. We kunnen leveren in RAL- en NCS-kleuren. Daarnaast hebben merken zoals Jotun en Teknos Drywood hun eigen kleursysteem.

Kies nooit de eerste de beste kleur, maar vergelijk. Accoya komt veel terug in gevels, dus springt het hout direct in het oog. Dan wilt u natuurlijk wel een kleur hebben die echt mooi is én in de omgeving past. Dit geldt ook voor kleinere oppervlakken zoals terrassen of kozijnen. Een papieren kleurenwaaier werkt vaak het best als u beitskleuren kiest.

Accoya hout impregneren? Niet nodig!

Accoya is een bijzondere houtsoort. Het is eigenlijk een merknaam voor hout dat is gemodificeerd. Dit betekent dat het door de fabrikant is behandeld met aangepast azijnzuur. Hierdoor kan het hout amper krimpen of uitzetten, en is vocht niet in staat om tot in de kern te dringen. Het eerste grote voordeel hiervan is de duurzaamheid van accoya, het tweede voordeel is dat accoya niet geïmpregneerd hoeft te worden. Dit scheelt werk en is ook beter voor het milieu.

Accoya hout vooraf schuren

Houtverf of beits bestellen?

Zoals bij alle houtsoorten adviseren we om accoya voor het beitsen te schuren. Nieuw hout schuurt u met korrel 160, eerder behandeld hout met korrel 100. 

Meer weten over accoya hout dekkend beitsen?

Problemen voorkomen doet u door Hout Coatings te bellen. Wij adviseren u graag over de juiste producten voor grenen en de beste werkwijze bij het verfraaien van accoya en talloze andere houtsoorten.

Voor vrijblijvend advies kunt u altijd contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail ons via het contactformulier.