Uw Houten Terras Verven / Beitsen

Terras Dekkend BeitsenEen terras beitsen is met de juiste producten goed te doen. De juiste aanpak en de juiste producten zijn cruciaal voor een mooi eindresultaat. Bij het dekkend beitsen van een houten terras is de kleur van de ondergrond niet meer zichtbaar, gaat u daarentegen een houten terras (semi)-transparant beitsen dan zal de ondergrond meer zichtbaar zijn. Het is dus maar net welk eindresultaat u wenst.

In dit artikel bespreken we het dekkend beitsen van een houten terras door middel van het aanbrengen van meerdere lagen. U kun ook meer lezen over het terras beitsen - transparant, waar er maar 1 laag beits gebruikt wordt waardoor de ondergrond nog zichtbaar is.

We vertellen u welke producten u het beste kunt gebruiken en hoe u het beste kunt hout beitsen. Zijn er dingen waar u over twijfelt dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

Werkwijzer voor een terras beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten terras dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

het schoonmaken van het houten terras1. Het schoonmaken van het houten terras: Voordat u kunt gaan beginnen met het hout beitsen moet u ervoor zorgen dat het hout goed schoon is. Zit er eventueel nog een oude laag beits op die los zit dan moet deze ook verwijderd worden. Eventuele loszittende beits kunt u met een plamuurmes wegsteken. Is het terras licht vervuild dan kunt u het met water afspoelen en eventueel na schrobben met een harde borstel. Is het terras sterk vervuild dan kunt u de Jotun Terrassfix gebruiken die eerder in dit artikel al genoemd is. Dit product hoeft niet verdund te worden en moet op vochtig hout aangebracht worden met een roller of een kwast. Onder het aanbrengen moet het hout constant nat zijn en mag niet opdrogen. Laat het het product 15 tot 20 minuten inwerken, hierna kunt u het met schoon water weer afspoelen. 

 

 

het schuren van een houten terras2. Het schuren van het houten terras: Nu dat het hout schoon is kunt u gaan beginnen met het schuren van het hout. Is het een groter oppervlak dan is het aan te raden dat u een schuurmachine gebruikt. Voor de kleine hoekjes kunt u eventueel los schuurpapier gebruiken met een schuurblokje. Schuur het hout in de lengterichting van het hout. Twijfelt u hoeveel u moet schuren of welke korrel u moet gebruiken dan kunt u dit lijstje gebruiken:

Oude beits lagen verwijderen: 60 tot 80
Schuren van nieuw hout: 80 tot 120
Opschuren van bestaande beits lagen in redelijke staat: 120 tot 150
Opschuren van goede beits lagen: 180 tot 220
Opschuren tussen nieuwe beits lagen: 240 (meestal niet nodig)

 

 

schoonmaken van een houten terras

3. Het beitsen van het houten terras: Het hout is nu schoon, geschuurd en is klaar om gebeitst te worden. Zoals eerder besproken willen we een dekkend eindresultaat bereiken en moeten er dus 3 lagen aangebracht worden. Gaat u meerdere lagen aanbrengen dan is het belangrijk dat u de droogtijden in de gaten houdt. In dit geval moet u een droogtijd van 12 uur aanhouden zoals ook vermeld in het datasheet. De beits kan met een roller of kwast aangebracht worden. Het verwerken van de Terrasslasyr is gemakkelijk. Het is een eenvoudig aan te brengen beits die zich goed laat verdelen. Zorg ervoor dat u de plank afmaakt waar u mee bezig bent en niet halverwege stopt. Doet u dit wel dan kan er kleurverschil en overlap ontstaan. 

 

 

 

Aanbevolen producten voor een terras beitsen

jotun terrassfix

 

Jotun Demidekk Terrasfix: Dit is een uiterst effectief schoonmaakmiddel voor een houten terras. Dit product is een 3 in 1 middel dat zorgt voor verwijdering van vuil, reiniging en het bleken van uw terras. De voornaamste kenmerken zijn:Reinigt vervuilde houten oppervlakken, ontkleurd vergrijsde oppervlakken en bleekt houten oppervlakken. Ideaal om te gebruiken voordat u gaat beitsen. Verderop in de werkwijzer vertellen wij u hoe u het beste dit product kunt gebruiken. 

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr: De Jotun Terrasslasyr is oorspronkelijk een transparante / semi dekkende beits. Door deze in meerdere lagen aan te brengen wordt de kleur vanzelf dekkend en zal de ondergrond niet meer zichtbaar zijn. De kleur wordt hierdoor ook beter zichtbaar. Het voordeel is van deze beits is dat deze op een normale manier belast kan worden. Een normale dekkende beits kan soms te zacht zijn en is kras gevoelig. Met deze beits kan zonder problemen op het houten terras gelopen worden, en kunt u het terras zonder problemen belasten met meubels.

Populaire kleuren voor een terras beitsen

Van te voren informatie inwinnen over de mogelijke beits kleuren is een goed idee. Er zijn meestal vele kleuren mogelijk per product. Zo ook met het product wat we in dit artikel omschrijven. De Terrasslasyr is een semi-transparante beits waar bij 1 laag de ondergrond nog zichtbaar is. Worden er 3 lagen aangebracht dan zal de beits dekkend zijn en is kleur van de ondergrond niet meer zichtbaar. De Terrasslasyr heeft een eigen Jotun kleurenkaart. Wilt u het liefst de kleur behouden die de ondergrond nu heeft dan moet u een kleur kiezen uit de kleurenkaart die daar het dichtste bij komt. Kiest u een andere kleur dan de ondergrond dan moet u er rekening mee houden dan het eindresultaat na 1 laag iets anders kan zijn dan op de kleurenkaart gekozen. Dit omdat de kleur van de ondergrond de nieuwe kleur ook zal beïnvloeden. Kiest u voor 2 of 3 lagen dan zal de beits veel meer de kleur bepalen. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van kleuren die vaak worden gekozen. Deze kleuren komen allemaal uit de Jotun Terrasslasyr kleurenkaart. Wilt u een van onze projecten bekijken waar de Jotun Terrasslasyr is gebruikt voor een houten terras, bekijk dan hier referentie over een terras beitsen. 

houten terras verven

 

Hieronder ziet u een aantal kleuren die vaak in combinatie met de Jotun Terrasslasyr gebruikt worden.

 

 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen voor uw houten terras of hebt u vragen over het dekkend beitsen van uw terras, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over hout beitsen, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw terras beitsen via ons contactformulier.