Houten Carport Verven / Beitsen

houten-carport-dekkend-beitsenGaat u uw carport beitsen? Een goed idee. Maar waaraan moet u denken voor u aan de slag gaat? Hieronder vertellen we u meer over dekkende beits voor carports, aanpak, uitstraling en kleur.

Hout in de open lucht is gevoelig voor weer en wind. Ook luchtvervuiling kan het houtwerk aantasten. Met beits houdt u de carport in topconditie. Er is nog een reden om beits op carports aan te brengen. Carports bevinden zich meestal aan de straatkant. Een slecht onderhouden carport springt in het oog. De uitstraling van uw hele huis en ook de omgeving lijdt eronder. Maak dus werk van goed onderhoud! 

 

 

 

 

Werkwijzer voor een carport beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten carport dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Maak het hout goed schoon. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel. Jotun Kraftvask is een goede optie. Is het niet de eerste schilderbeurt, bekijk dan in welke staat de carport zich bevindt. Wilt u het hout beitsen maar is er sprake van houtrot? Herstellen is belangrijk voordat u aan de slag gaat. Oudere carports kunnen problemen hebben met schimmels, algen en/of mossen. Verwijder deze met een geschikt middel en spoel na met water. Laat goed drogen. Is er eventueel hars vorming dan kunt u deze verwijderen met een plamuurmes of thinner.

 

 

2. Het schuren van de houten carport. Nieuw hout in de nerfrichting licht schuren. Bij oude beitslagen loszittende delen tot op het gezonde hout verwijderen. Tussen het aanbrengen van de lagen het hout licht opschuren.

 

 

3. Het aanbrengen van een primer of impregneren. Dek de omgeving goed af zodat de beits en andere chemische producten niet met planten en aarde in aanraking komen. Sommige houtsoorten zoals merbau kunnen “bloeden” bij contact met vocht. Isoleer deze met twee lagen primer, voordat u verder afwerkt. Een carport met niet eerder behandeld hout moet worden behandeld met een primer, of met een alles-in-een systeembeits. Gebruik u de 2 in 1 houtbeits van Inno Coatings dan kunt u 1 laag aanbrengen als voorbehandeling. Daarna kunt u het hout afwerken met 1 of 2 lagen.

 

 

4. Het aanbrengen van de beits op de carport. Breng altijd minimaal twee lagen beits aan voor optimale bescherming en goede dekking. U moet een houten carport beitsen met de houtnerf mee. Dit zorgt voor een goede verdeling van de beits en een strak resultaat. Beits dringt door in een houten ondergrond. Breng het product daarom in royale hoeveelheden aan. Houten carports vangen meestal veel zonlicht. Let hierop bij de planning. Ga geen beits aanbrengen in de volle zon. Anders is er kans op blaarvorming.

 

 

 

 

 

Aanbevolen producten voor het verven van een carport (dekkend) 

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: Is een uitstekende dekkende beits voor het beitsen van uw carport. Deze beits geeft een dekkende, zijdeglans afwerking en beschermt uw hout tegen de weersinvloeden. Door de unieke samenstelling is het niet nodig om een apart impregneermiddel aan te schaffen. 

 

 

jotun demidekk oljetackfarg

 

Jotun Demidekk Oljetäckfärg: Dit is een egaal dekkende zijdeglans buitenbeits op basis van alkydolie. De beits dringt diep door in de onbehandelde ondergrond en zorgt voor een perfecte hechting. Heeft goede weers- en waterbestendige eigenschappen.
Kan op onbehandeld of reeds eerder behandeld hout worden toegepast. Zeer geschikt voor houtsoorten met een open structuur. Kan ook als primer (grondverf) worden gebruikt in combinatie met Demidekk Ultimate.

 

Drywood verf voor hout master

 

Drywood Verf voor Hout Master: sneldrogend product die door het elastische en dampopen karakter ideaal is voor buiten hout beitsen. Deze beits vult ook kieren en naden. Is een handige oplossing voor wie dekkend wil beitsen, maar niet te veel wil uitgeven, want u hebt met Drywood Verf voor Hout Master geen grondverf nodig. Het product kan er zo op! Zowel te gebruiken bij nieuwbouw als onderhoudsschilderwerk.

 

 

Aanbevolen producten voor het carport beitsen (transparant)

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Transparant: Met deze beits van Inno Coatings kunt u uw carport optimaal beschermen. De beits is transparant, kleurt het hout maar laat de ondergrond zichtbaar. Door de unieke samenstelling kan de beits ook gebruikt worden voor het impregneren van het hout. Bovendien zijn alle RAL en NCS kleuren leverbaar.

 

 

jotun demidekk Terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terraslasyr: ideaal voor als je adequate bescherming wilt, maar niet te veel geld wilt uitgeven. Deze waterverdunbare transparante beits is bedoeld voor geïmpregneerd hout. Stoot water af, voorkomt scheuren in het houten oppervlak, beschermt tegen schadelijk UV-licht, weert schimmels en houtrot. Mat en niet-filmvormend. Jotun staat bekend om de hoge kwaliteit beits. Terraslasyr heeft vaak maar één laag nodig, dus ook heel zuinig in gebruik en erg geschikt voor het hout beitsen.

 

Drywood Woodstain VV

 

Drywood Woodstain VV: watergedragen beits met een zijdeglans afwerking. Het alternatief als u liever geen matte uitstraling wilt. Wordt vanwege het diep indringen in het hout ook als impregneermiddel gebruikt en is zeer goed in het afstoten van water. Is verkrijgbaar is zowel transparante als semi-transparante versie, maar let op: de transparante versie is niet geschikt voor buitengebruik.

 

Populaire dekkende kleuren voor een carport verven

Een carport is een aanbouw, en het ziet er vaak beter uit om deze een andere kleur te geven dan het huis. Als je zorgt voor een groot kleurcontrast, springt de carport er meer uit. Daarom zien we vaak dat houten carport dekkend gebeitst worden in wit als het huis eerder donker is. En andersom: een woning in lichte kleuren wint aan uitstraling bij een donkere carport. In principe zijn alle RAL- en NCS-kleuren mogelijk voor Jotun en Drywood. Daarnaast heeft Jotun zijn eigen kleurensysteem voor de Demidekk-producten. 

 

             
Jotun 9918 
Klassisk Hvit
  Jotun 9938 
Dempet Sort
  Jotun 9937 
Aske
  Jotun 0025
Rørosrød

 

 

 

Populaire transparante kleuren voor een carport beitsen

Veel mensen willen dat het hout van de carport ook echt als hout herkenbaar blijft. Dat is een groot voordeel van beitsen. Transparante beits wordt in diverse kleuren aangeboden, waar je de houtnerf doorheen blijft zien. Terrasslasyr is te krijgen in tinten die nauw aansluiten bij de kleur van het hout, maar ook in kleuren die sterk daarvan afwijken. Over het algemeen adviseren we beits kleuren te kiezen die contrasteert met de hoofdkleur van het huis. De carport springt er dan mooi uit. Naast de eigen Jotun-kleuren kunnen wij beits aanbieden in RAL- en NCS-kleuren. Ook de semi-transparante versie van Drywood Woodstain VV is verkrijgbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. 

       
Jotun 909 
Kastanje
  Jotun 623
Teak
  Jotun 675 
Palissander
   

 

 

 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen of hebt u vragen over een carport beitsen, bel of mail ons dan. Hout Coatings geeft gratis en vrijblijvend advies over beits aanbrengen en beits kopen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw carport beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.