• UITVOERING

.

Houten trap schilderen met betonverfHOME >> UITVOERING >> PROJECTEN - BIJZONDERE OBJECTEN >> HOUTEN TRAP SCHILDEREN MET BETONVERF

Hout Coatings adviseerde een klant in Almere om een houten trap te schilderen met Jotun Oxan A/U. Misschien een ongebruikelijke keus, want dit is eigenlijk betonverf. Maar het is betonverf met de kwaliteiten van een uitstekende houtverf! De houten trap van de familie Ten Dam was dringend toe aan een opfrisbeurt. Door het jarenlange gebruik was de ondergrond versleten. Tijd dus voor een goede, duurzame en slijtvaste vloerverf. Het was belangrijk voor de familie om een oplossing te krijgen die het lang uithoudt, zodat er niet elk jaar opnieuw geschilderd moet worden.

Houtverf maar dan harder
Ons advies klonk in eerste instantie wat ongebruikelijk. Wij raadden Jotun Oxan A/U aan. Dit is een betonverf die als bijzondere eigenschap heeft dat ze zeer goed hecht op hout. Omdat Oxan A/U een grotere hardheid heeft dan gewone houtverf, is de verf zeer slijtvast en geeft ze nog iets meer bescherming. Aangezien de familie graag een witte trap had, was dit laatste heel belangrijk; op wit is slijtage immers sneller zichtbaar.

De houten trap is eerst goed geschuurd. Hierna is de binnenkant van de trap geschilderd met een grondverf. Vervolgens kwamen er twee lagen Oxan A/U op. Eenmaal klaar hiermee, werden de treden onder handen genomen. Dit gebeurde om en om, zodat de trap ook tijdens de schilderklus gebruikt kon worden. Het karwei werd geklaard met kleine schuimrollers en een kwast voor de hoekjes.

Een houten trap schilderen is geen alledaagse bezigheid, maar geeft wel jarenlang voldoening. We denken graag mee als u ook een houten trap wilt opknappen.


Producten zijn geleverd door hout-coatings. De houtverf is of door de klant zelf of in samenwerking met een eigen applicateur aangebracht.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet, Verfspecialist voor Hout Coatings ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing, beschikbaar via elke pagina op onze website


Verkoop en Houtverf Advies voor het Hout Verven en Beitsen. Houtverf Dealer o.a. Jotun Oxan, Jotun Benar en Jotun Demidekk
HoutCoatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2017
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843
houtcoatings.nl on Facebook houtcoatings.nl on Google+ houtcoatings.nl on Pinterest houtcoatings.nl on YouTube