• UITVOERING

.

Houten huis met lijnzaadolie: Niet doenHOME >> UITVOERING >> PROJECTEN - HOUTEN HUIS VERVEN >> HOUTEN HUIS MET LIJNZAADOLIE: NIET DOEN

Lijnzaadolie of lijnolie wordt al eeuwenlang gebruikt, onder meer als conserveermiddel voor ongeverfd hout. Dit betekent niet dat het zonder meer op de gevel van een houten huis kan worden aangebracht. Een klant van Hout Coatings weet er alles van. De familie die een houten huis in Nederland bezit, bracht de lijnzaadolie rechtstreeks aan op de gevel. Daardoor is veel schade ontstaan. De foto laat zien wat er mis ging. Het huis was na amper zeven jaar al toe aan een renovatie!

Hout impregneren met Jotun Visir Klar
Lijnolie biedt in deze vorm geen bescherming, droogt slecht, hecht nauwelijks en blijft lang plakkerig. In de olie zitten geen pigmenten en dus beschermt het product niet tegen UV-straling. Lijnzaadolie heeft nauwelijks laagdikte en wie het toch wil gebruiken, moet het elk jaar opnieuw aanbrengen. Lijnolie is alleen effectief wanneer het gebruikt wordt als ingrediënt van gespecialiseerde producten zoals Jotun Visir Klar, dat bedoeld is om hout te impregneren.


Optimale bescherming voor hout
Hout Coatings heeft de familie uit de problemen geholpen door te adviseren om het huis goed schoon te maken met de ontvettende zeep Pingo Cleaner. Daarna werd aangeraden een laag Visir Klar aan te brengen, gevolgd door twee lagen Demidekk Optimal. Lijnzaadolie onbewerkt aanbrengen is misschien milieuvriendelijk en goedkoop, maar levert een huis niets op. Integendeel, het brengt meer ellende dan voordelen. Het is dan nog beter om helemaal niets te doen. Vraag Hout Coatings voor meer informatie als u hierover vragen hebt. Onze adviezen zijn gratis en vrijblijvend, maar altijd deskundig.


Producten zijn geleverd door hout-coatings. De houtverf is of door de klant zelf of in samenwerking met een eigen applicateur aangebracht.


Voor een vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met vriendelijke groet, Verfspecialist voor Hout Coatings ©
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing, beschikbaar via elke pagina op onze website


Verkoop en Houtverf Advies voor het Hout Verven en Beitsen. Houtverf Dealer o.a. Jotun Oxan, Jotun Benar en Jotun Demidekk
HoutCoatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2017
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843
houtcoatings.nl on Facebook houtcoatings.nl on Google+ houtcoatings.nl on Pinterest houtcoatings.nl on YouTube