• ADVIES

.

100+ nuttige houtverf artikelen
Toch nog vragen over hout verven? Bel gerust...

HOME >> ADVIES

Houtverf advies is belangrijk bij het bouwen en / of onderhouden van een houten huis. Dit geldt natuurlijk ook voor elk ander houtbouw project. Houtbouw en houtverf heeft specifieke aandacht nodig. Advies en toegang tot goede informatie is daarbij essentieel. Onze database aan hout verven & houtverf gerelateerde artikelen is een van de meest komplete in Nederland. Ze zullen u helpen een groot aantal belangrijke onderwerpen te ontdekken.

Bel gerust als u nog vragen heeft... we helpen u graag verder.
hout verven met houtverf
  • meer advies

Houtverf - Beste Koopadvies

Wie een houten huis of ander houten object gaat schilderen wil natuurlijk niets liever dan een prachtig eindresultaat. Juiste keuze houtverf is essentieel. Hier vind een mooi overzichtelijk geheel aan houtverf advies artikelen.

more information
houten huis verfadvies

Verfadviezen voor uw Houten Huis

Compleet overzicht met alle artikelen over het verven van uw houten huis. Hout Coatings bundelt voor u alle belangrijke informatie over het bouwen, onderhouden en verven.

more information
Houtbouwers - Nederlandse Leveranciers van Houten Huizen

Houtbouwers - de Nederlandse Leveranciers

Nederland kent een groot aantal houtbouwers die wij u graag voorstellen in een reeks artikelen. Houtverf is een wezenlijk onderdeel van het onderhoudsplan van uw woning. Hebt u een woning van een van onderstaande houtbouwers, leveren wij graag de benodigde verf.

more information
merken houtverf

Overzicht van Houtverf Merken

Een selectie van houtverf merken. Sommige van deze merken specialiseren zich geheel op houtverf andere niet. Een keuze kan lastig zijn. Neem gerust even contact op.

more information
alles over hout beitsen

Alles over Hout Beitsen

Hout beitsen is een methode om hout duurzaam te bewerken zodat u er lang van kunt genieten. Hout Coatings vertelt er meer over in een reeks artikelen.

more information
Woonboten Verven

Artikelen over Woonboten Verven

Woonboten zijn vaak geheel of gedeeltelijk van hout. Kennis van houtverf is dan ook belangrijk voor elke eigenaar van een woonboot of woonark. Lees deze artikelen met tips en advies.

more information
nuttige informatie over hout verven

Alles over Hout Verven

Het schilderen van hout is vaak niet moeilijk maar moet wel in de goede volgorde en met de juiste primer gepaard gaan.Voor elke toepassing een andere verf. Een kozijn is geen Balk en een plank is weer geen dakbeschot. Kortom, neem deze artikelen door of bel gerust.

more information
soorten tikkurila verf

Soorten Tikkurila Verf

Tikkurila is gevestigd in Finland. Door het extreme klimaat in Finland en het feit dat vele huizen van hout zijn gemaakt, heeft Tikkurila veel ervaring met het maken van houtverven. In de onderstaande artikelen worden de verschillende soorten verven uitgelegd.

more information
advies over onderhoud hout

Alles over Hout Onderhoud

Alles wat u wilt weten over onderhoud van hout voor houten huizen, chalets, schuren en dergelijke. Graag delen we onze kennis in een reeks artikelen over onderhoud van hout.

more information
alles over houtverf kleuren

Informatie over Houtverf Kleuren

Welke houtverf kleuren passen er bij uw schilderobject? Sommige mensen hebben daar een helder beeld van. Anderen hebben geen idee welke houtverf kleur ze moeten kiezen. Deze artikelen geven een duidelijk beeld waaraan u moet denken.

more information
soorten jotun verf

Soorten Jotun Verf

Jotun is een van de grootste producten van verf wereldwijd. Vanuit Noorwegen hebben ze een zeer goede kennis opgebouwd in houtverven. Lees meer over Jotun verf in deze artikelen

more information
jotun demidekk serie

Jotun Demidekk Verven

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten Jotun Demidekk verf. Allemaal geschikt voor hout maar wel voor verschillende toepassingen. Ontdek meer over de Jotun Demidekk serie in deze artikelen.

more information
Blokhutten, chalets, schuren en andere houten gebouwen

Overzicht van Soorten Houten Huizen

Hout Coatings licht u graag in over houtverf voor verschillende soorten houten huizen / gebouwen, en hoe u de juiste keuze maakt. Hier vind u een overzicht van verschillende soorten houten huizen en het verven ervan.

more information
verfkleur selectie bij een houten huis

Welke Verfkleur kiest u voor uw Houten Huis?

Het is niet altijd makkelijk om een verfkleur te kiezen voor uw houten huis. Bij kleur moet er gekeken worden naar de omgeving, naar interieur en exterieur.

more information
houtrot

Hoe te controleren op houtrot?

Houtrot is probleem dat begint bij een verkeerd verfsysteem of een constructiefout in de bouw. De essentie is dat het hout vochtig wordt (boven twintig procent) en het vocht dus niet gemakkelijk wegkan. De schimmels tasten het hout aan.

more information
houten huizen

Zijn alle houten huizen hetzelfde?

Houten huizen noemen we in Nederland vaak Finse houten huizen. Ze komen immers vaak uit de Scandinavische landen, althans in West-Europa. Er zijn verschillende bouwstijlen van houten huizen.

more information
houten blokhut

De meest geschikte verf voor uw houten blokhut

Alleen al het bouwen en verven van een houten blokhut spreekt tot de verbeelding van iedereen. Het onderkomen straalt warmte uit, een soort intimiteit. Een houten blokhut is een dubbelzegging, want een ‘echte’ blokhut is altijd van hout en staat in een groene en lommerrijke omgeving.

more information
Waarom een waterdragende verf voor uw houten huis

Waarom een waterdragende verf voor uw houten huis

Hout Coatings kiest voor de afwerking van uw houten huis bewust voor de waterdragende verf van de firma Jotun. Verf bestaat uit verschillende componenten voor kleuren en dekken, impregneren en hechten, en drogen en uitharden. De basis van verf is water of bijvoorbeeld een oliederivaat als terpentine.

more information
Waarom verfadvies

Waarom Verfadvies Belangrijk is

Verfadvies is essentieel voor houten huizen en andere bouwprojecten. Verschillen in ondergrond en bouwstijl nopen tot een gedegen verfkeuze en een deskundige afweging. Hout is kwetsbaar voor invloeden van buiten. De voordelen van hout als duurzaam en plezierig bouwmateriaal hoeven we u waarschijnlijk niet uit te leggen.

more information
Waarom houtverf elastisch moet zijn

Waarom houtverf elastisch moet zijn

Helaas wordt nog steeds houtverf gebruikt die erg hard wordt. Bij de keuze van de verf is dan niet de functionaliteit doorslaggevend geweest. Voor de verduurzaming van hout is elastisch blijvende verf van groot belang – een hoge mate van hardheid is een serieus minpunt.

more information
Waaraan denken bij het schilderen van houten kozijnen en houten ramen

Waaraan denken bij het schilderen van houten kozijnen

Waaraan moet U denken bij het schilderen van houten kozijnen. Houten kozijnen bepalen in hoge mate het aanzicht van uw houten huis of ander gebouw. Lees meer waar u op moet letten...

more information
Huis verven? Tips van de vakman!

Huis verven? Tips van de vakman!

Een huis verven is niet zo moeilijk, maar het kan altijd beter. Profiteer mee van onze ervaring met deze insidertips!

more information
Tips voor houten meubels verven

Tips voor houten meubels verven

Houten meubels verven is een goed idee. Je verlengt de levensduur van het hout. Ook verfris je zo het meubilair en daarmee de omgeving.

more information
Verftips voor het schilderen van houten kozijnen

Verftips voor het schilderen van houten kozijnen

Lees meer verftips voor het schilderen van houten kozijnen. Afhankelijk van de houtsoort en de bewerking zijn houten kozijnen gevoelig voor klimatologische invloeden...

more information
Houten schuur verven en lang beschermen

Houten schuur verven en lang beschermen

Gaat u een houten schuur verven? Een goed idee. Maar waaraan moet u denken en welke verf kunt u het best gebruiken?

more information
De beste slijtvaste verf voor een houten trap of vloer

De beste slijtvaste verf voor een houten trap of vloer

Een houten trap of vloer schilderen is een verhaal apart. Een loopvlak stelt nu eenmaal andere eisen aan de verf dan een kozijn of een wand. Ontdek waar je allemaal op moet letten bij het schilderen van uw houten trap

more information
Jotun Demidekk Optimal?

Jotun Demidekk Optimal bescherm uw hout tot 12 jaar lang. Waarom?

Jotun Demidekk Optimal is de no1 houtverf. Deze houtverf is speciaal ontwikkeld voor houten woningen. Primair voor buiten, maar ook binnen te gebruiken. Ontdek wat deze houtverf bijzonder maakt...

more information
Houtverf op waterbasis of een oliederivaat?

Houtverf op Waterbasis of een Oliederivaat?

Waarom is een waterdragende verf goed voor uw houten huis? Daar zijn verschillende redenen voor. In het kort komt het hierop neer: houtverf op waterbasis is milieuvriendelijker en duurzamer. Lees meer...

more information
Gevels verven van houten huizen

Gevels verven van houten huizen

Waar moet u op letten bij het verven van uw gevel? De gevel van een houten huis vraagt soms wat extra aandacht... lees meer over gevels verven van houten huizen.

more information
Houtverf-tips

Houtverf-tips: voorkom ellende

Tijd voor houtverf-tips! Zelf uw houten huis of ander gebouw verven kan een dankbare klus zijn... hier lees u waar u o.a. op moet letten...

more information
Jotun Demidekk Optimal?

Waarom Schilderen met Jotun Demidekk Optimal

Jotun Demidekk Optimal houtverf... Ontdek waarom het de mooiste product is van verfproducent Jotun uit Noorwegen.

more information
Een houten trap verven - Waaraan denken?

Een houten trap verven - Waaraan denken?

Waar moet je aan denken bij een Houten Trap Verven? De belangrijkste punten voor het houten trap schilderen op een rij...

more information
Uw houten huis – wanneer buiten verven?

Uw houten huis – Wanneer Buiten Verven?

Wanneer kun je een houten huis buiten verven? Lees meer over de juiste timing voor het schilderen van uw houten huis en welke verf het beste is.

more information
Houten deuren verven - Tips

Houten deuren verven - Tips

Beste Tips voor Houten Deuren Verven. Ga je houten deuren verven, dan moet je vooraf even goed nadenken. Lees meer over houten deuren schilderen...

more information
Zelf een houten huis bouwen? Kies de juiste houtverf!

Zelf een houten huis bouwen? Kies wel de juiste houtverf!

Gaat u zelf een houten huis bouwen? Kies dan wel de juiste houtverf! Bescherming van uw hout (en uw nieuw houten huis) zijn essentieel. Lees meer over de aandachtspunten...

more information
houten chalet schilderen

Een houten chalet in topconditie houden

Een houten chalet is geheel of grotendeels van... hout (logisch!). Uw houten chalet schilderen zorgt ervoor dat deze in top conditie blijft. Ontdek meer..

more information
beitsen van hout

Beitsen van Hout. Maar wat is een goede beits?

Beitsen van Hout. Maar wat is een goede beits? Ontdek waar u op moet letten voor het schutting beitsen, tafel beitsen, vloer beitsen, terras beitsen, tuinhuisje beitsen...

more information
Waarom hout beitsen?

Waarom hout beitsen?

Waarom moet u nou hout beitsen? Waarom is het belangrijk om uw schutting te beitsen, tafels te beitsen, terras te beitsen, tuinhuisje te beitsen, e.d.

more information
woonboot schilderen

Woonboten Schilderen

Welke verf u voor uw woonboot ook gebruikt, er komen altijd chemicaliën aan te pas.Waar moet u aan denken bij het woonboot schilderen...

more information
Hout schilderen binnen - De binnenafwerking

Hout Verven Binnen - De binnenafwerking

Hout schilderen binnen... schilderen van hout binnen gebeurt in de eerste plaatst om het hout te verduurzamen. Vocht, schimmel en rot moet worden tegengegaan. Maar decoratie is ook essentieel ....

more information
Hout schilderen buiten - Voorbereiding van het buitenschilderwerk

Hout schilderen buiten - de voorbereiding

Voorbereiding van het buitenschilderwerk. Hout schilderen buiten en waar u op moet letten...

more information
Hout verven buiten en jaarlijks onderhoud

Jaarlijks Hout Onderhoud

Houtbouw vergt een jaarlijkse inspectie voor schilderen en repareren van eventuele beschadigingen. Ontdek waar u op moet letten bij het hout verven buiten...

more information
Hout verven buiten - Verven van tuinhout

Verven van tuinhout - Tips

Hier volgen enkele tips over onderhoud van tuinhout en hout verven buiten. Hout verven beperkt zich niet tot houten huizen en een houten interieur, maar is ook belangrijk in de directe omgeving van de woning. Ook tuinhout spreekt een woordje mee.

more information
Hout schilderen buiten - Algemene schildersadviezen

Hout Verven Buiten - Beste Adviezen

Beste Schildersadviezen voor Hout Schilderen Buiten. Lees meer over waar u op moet letten bij het verven van hout buiten...

more information
Verven met Jotun Demidekk Vindu

Verven met Jotun Demidekk Vindu

Hoe kun je het beste verven met Jotun Demidekk Vindu? Deze houtverf is speciaal ontwikkeld voor raamkozijnen, maar kan ook voor ander houtwerk worden gebruikt. Denk hierbij aan deuren, balustrades en omheiningen.

more information
Beste beits voor terrassen en tuinmeubels

Beste beits voor terrassen en tuinmeubels

Wat is de beste beits voor terrassen en tuinmeubels? En waarom is het beter om hiervoor geen gewone verf te gebruiken?

more information
Extra matte houtverf voor buiten

Extra matte houtverf voor buiten

Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is de matte versie van een nieuwe revolutionaire houtverf uit Noorwegen. Wat er zo bijzonder aan is? Het kleurbehoud. Deze verf behoudt haar kleur zo lang dat u er tot twaalf jaar lang nauwelijks omkijken naar hebt.

more information
7 redenen om te kiezen voor Jotun Demidekk Strukturlasyr

7 redenen om te kiezen voor Jotun Demidekk Strukturlasyr

Er zijn vele verfsoorten. Jotun Demidekk Strukturlasyr is er een van. Het is een transparante houtverf voor buiten. Onderstaand artikel legt uit waarom u voor deze verf zou moeten kiezen.

more information
Weerbestendige houtverf nodig?

Weerbestendige houtverf - Jotun Demidekk Oljetäckfärg!

De houtverf Jotun Demidekk Oljetäckfärg is een nieuw product van Jotun. Het is een uitermate weerbestendige houtverf. In een land met een weerbarstig klimaat als Nederland is dit dan ook een uitstekende keuze als u houtverf voor buiten zoekt.

more information
Jotun Demidekk Ultimate - Houtverf voor buiten

Jotun Demidekk Ultimate - Houtverf voor buiten

Jotun Demidekk Ultimate is een nieuwe houtverf voor buiten. De naam zegt het al: de verf is ontwikkeld om uw houten woning de ultieme bescherming te bieden.

more information
Houten huizen van Thermohaus lijden onder vocht

Houten huizen van Thermohaus lijden onder vocht

Wist u dat er in Nederland diverse Oostenrijkse houten huizen staan die kort na de Tweede Wereldoorlog door de overheid zijn geïmporteerd?

more information
Overschilderen van Olympic Stain

Overschilderen van Olympic Stain

Laat u goed adviseren als u uw bestaande houtwerk gaat overschilderen met een andere verf. Een goede voorbereiding is erg belangrijk als u wilt dat de nieuwe verf goed blijft zitten en een goede bescherming geeft.

more information
steigerhout beitsen

Steigerhout beitsen: hoe en waarom

Steigerhout beitsen is belangrijk. Dan bedoelen we niet alleen het steigerhout aan de waterkant, maar ook meubilair gemaakt van dit hout. Hier leest u hoe en waarom u dit moet beitsen.

more information
Hout verven buiten? Onze schildertips!

Hout verven buiten? Onze schildertips!

U gaat hout verven buiten? Deze schildertips van de vakman helpen u op weg naar het beste resultaat.

more information
Groene aanslag op hout bestrijden

Groene aanslag op hout bestrijden

Groene aanslag op hout kan uw gevel erg ontsieren. Meestal gaat het om algen. U kunt dit voorkomen door houtverf te gebruiken. Het behandelen van al aanwezige aanslag kan op diverse manieren.

more information
Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf. Onze producten worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, daarom zult u begrijpen dat de applicatie van de producten altijd uw eigen verantwoordelijkheid is. Op al onze aanbiedingen en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing, beschikbaar via elke pagina op onze website


Verkoop en Houtverf Advies voor het Hout Verven en Beitsen. Houtverf Dealer o.a. Jotun Oxan, Jotun Benar en Jotun Demidekk
HoutCoatings.nl, Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam, Nederland, Copyright 2017
BTW # NL 821759255 B 01 - Kvk # 30189843
houtcoatings.nl on Facebook houtcoatings.nl on Google+ houtcoatings.nl on Pinterest houtcoatings.nl on YouTube